Ősfakészítés

A klasszikus kutatás

A legjobb módszer arra, hogy a lehető legtöbb felmenőt felkutassuk!

Generációnként a felmenők száma duplázódik, azaz mindenkinek 4 nagyszülője, 8 dédszülője, 16 ükszülője, 32 szépszülője van. A sor természetesen folytatódik tovább

A kutatás megkezdéséhez szükségesek az Ön által ismert legkorábbi felmenők adatai (pl. nagyszülők, dédszülők születési időpontja és helye és/vagy házasságkötésük, esetleges haláluk időpontja és helye stb.) 
A kutatás időbeni korlátját - nem nemes családok esetében - az egyházi anyakönyvek kezdete jelenti, melyek minden településen máskor, de általában a XVIII. század első felében kezdődnek el, azaz a kutatást többnyire eddig lehet elvégezni. 
Nemes családoknál, mivel itt az anyakönyvezést megelőző időszakra vonatkozóan is vannak dokumentumok, akár több száz évvel korábbra is visszatekinthetünk.

A kutatás végeztével a fellelt adatok családfába rendezve, egy speciálisan ezt a célt szolgáló program által rajzolt formátumban kerülnek átadásra nyomtatott illetve digitális formában. 
A dokumentációs anyagban szerepeltetjük a felmenőkkel kapcsolatosan talált valamennyi információt, így felekezeti hovatartozásuk és foglalkozásuk is kiderül. 
Ahol már rendelkezésre áll, ott mellékeljük az anyakönyvek digitális másolatát is. Ezen felül ismertetjük azon települések történetét, ahová a család egyes ágai elvezettek, mivel a településtörténet gyakorta adalékokkal szolgál a családtörténethez is.
Amennyiben a felmenők között találunk nemesi családot is, melyet sikerül egyértelműen azonosítani, úgy lehetőség szerint közöljük a család történetét, címerét stb. mely nem jár plusz költséggel.

Szolgáltatás megrendelése

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.