Fontos kérdések

és a válaszok

Miért minket tiszteljen meg bizalmával?

AZÉRT, MERT értéket teremtünk, mely generációk számára válik felbecsülhetetlen kinccsé.

AZÉRT, MERT szeretjük azt, amit csinálunk!
AZÉRT, MERT a családfakutatás számunkra nem csupán "elvégzendő feladat" hanem a hivatásunk!
AZÉRT, MERT több mint 15 éve foglalkozunk professzionális szinten családtörténeti kutatással.
AZÉRT, MERT mi valóban rendelkezünk azon szakmai ismeretekkel, tapasztalatokkal és iskolában nem tanulható elméleti és gyakorlati tudással melyre Önnek szüksége van!
AZÉRT, MERT a kutatást szakértelemmel, lelkiismeretesen, megbízhatóan és ellenőrizhetően végezzük.
AZÉRT, MERT a határokon átnyúló, kiterjedt kapcsolatrendszerünk költséghatékonnyá teszi a külföldi kutatást.
AZÉRT, MERT munkánkat magas színvonalon és eredményesen végezzük.
AZÉRT, MERT az Ön elvárásainak megfelelő külső és belső tartalmú dokumentációt adunk át.
AZÉRT, MERT az általunk elkészített családfára garanciát vállalunk!
AZÉRT, MERT mi itt voltunk 10 éve is és itt leszünk 10 év múlva is.
AZÉRT, MERT mi rendelkezünk adatkezelési nyilvántartási azonosítóval, mely garantálja az Ön adatainak fokozott védelmét.
AZÉRT, MERT elégedett ügyfeleink visszajelzései alapján tudjuk, hogy jó úton haladunk.

HA NEM MELLETTÜNK DÖNT, vigyázzon nehogy így járjon: cikk 1 , cikk 2

MIÉRT VAN ÖNNEK RÁNK SZÜKSÉGE?

Ismerni kell az anyakönyvek vezetésének szabályait, módozatait valamint lelőhelyeit. 
A korabeli anyakönyvek nyelvezete, írásmódja az egyes korokban különféle volt. 
A római katolikus anyakönyveket magyar nyelven csupán a XIX. század végétől vezették - ezt megelőzően csupán egy rövid időszakban az 1840-es években. Ezt két-három évtizedet leszámítva latinul íródtak. Ezen felül a gyakorlatlan szem a korabeli kézírást sem képes elolvasni, értelmezni. 
Gyakori probléma továbbá, hogy az adott településen nem minden esetben volt a kutatandó felekezetnek temploma. Ilyenkor meg kell keresni, hogy hol, mely helyeken anyakönyvezték a híveket, ennek megállapításához is szakember szükséges. 
Sok esetben ismerni kell a korabeli szokásokat ahhoz, hogy a keresett személy vagy család nyomára bukkanjunk. Ez sokéves tapasztalat hiányában meglehetősen reménytelen. 
A kutatás hosszadalmas, időigényes feladat, melyet hobbiként, vagy csupán a szabadidőben végezni nem elég hatékony.

MELYIK KUTATÁSI MÓDOT VÁLASSZA?

Célszerű a legteljesebb kutatást elvégeztetni, mivel ez az, mely a lehető legtöbb egyenesági felmenőt felkutatja. 
Amennyiben az érdeklődés vagy az anyagi lehetőségek hiánya ezt nem teszi lehetővé, úgy bármelyik ág kutattatható, majd a későbbiekben bővíthető.

LEHET-E AZ INTERNETEN CSALÁDFÁT KUTATNI?

A modern technika, a digitalizálás egyik eredménye, hogy egyre több adatbázis, okirat, oklevél mitöbb anyakönyv is elérhető már az interneten keresztül.
Az elérhető anyagok köre azonban meg sem közelíti a teljességet, és az anyagi források korlátos volta miatt, ez még sajnos sokáig így is marad.
Ezek alapján Ön is találhat néhány újabb adatot a családfájához, de csupán idő kérdése, hogy a korábban említett akadályok - olvashatatlan kézírás, latin nyelv, hiányos adatok stb. - a továbblépés útjába álljanak.
A felmerülő akadályok leküzdése már a szakértő feladata, ezért fordulnak hozzánk a legtöbben.

POZITÍV TAPASZTALATUNK: MÁSOLNAK MINKET!

Miért pozitív? Mert azt szokás másolni, ami jó és követendő!
Számunkra ez is egyfajta visszajelzés, azonban Önnek figyelmeztetés!
Vannak akik úgy gondolják, hogy könnyen és gyorsan lehet egy sablon honlap létrehozásával, mások évek alatt felépített arculatát lemásolva a családfakutatásból megélni. 
Meglepő módon van, aki műkedvelő amatőrként, térképészként, könyvtárosként, muzeoló-gusként, autókereskedőként, borászként de még kőművesként egyedül vagy "csapatban" is úgy gondolja, ehhez is tökéletesen ért. Önbizalomban nincs hiány, csak éppen az hiányzik, ami a lényeg: a szakértelem!
Ezt nem lehet "kölcsönvenni" nem lehet másolni, ezért meg kell dolgozni, ezért tévednek azok, akik hasonló domain névvel, arculattal, megfogalmazásokkal igyekeznek félrevezetni Önt, és elhitetni, hogy esetleg alacsonyabb áron azonos színvonalú szolgáltatást nyújtanak.

Ne higgyen a látszatnak és a szép szavaknak!

Néhány tízezer forint megtakarításának esélye sokkal nagyobb kockázatot rejt magában!

Mindig kérjen referenciát, személyes konzultációt!

ÁRAINK:

Cégünk lehetőséget nyújt arra, hogy a természetes érdeklődés az ősök, a múlt iránt ne ütközzön anyagi korlátokba, célunk, hogy elérhetővé tegyük valamennyi érdeklődő számára gyökerei megismerését.
Árainkat többéves tapasztalat alapján alakítottuk ki, azaz pontosan ismerjük azokat a körülményeket, melyek alapján előzetesen meghatározható a kutatás maximális díja, így Ön már a megbízás kezdetén tudja, hogy mennyit fog fizetni a végén.
Vannak, akik óradíjjal, utazási költséggel és még sok módon próbálják a végső árat lebegtetni, befolyásolni. Ez nem korrekt!
Mi nem tesszük ki Önt ilyen kockázatnak, a megrendeléskor megállapodott összeg a kutatás végére sem növekszik meg. Miért fizessen Ön azért többet, mert valaki nap mint nap távolról jár kutatni, vagy éppen azért, mert gyakorlatlanabb szeme lassabban dolgozza fel az anyakönyvi bejegyzéseket?
Egy családfakutatást egyszer kell alaposan és kiváló minőségben elvégezni, ezért javasoljuk, hogy körültekintően, ne csupán a kínált ár alapján döntsön!

Szolgáltatás megrendelése

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.